La FAGEM entrevista Katy Muñoz, consellera delegada de ZD Zero Defects

Sandra Garcia,


Què significa per a vosaltres celebrar 100 anys d'història?

Degut a la pandèmia encara no hem pogut celebrar els 100 anys d’història, però confiem que ben aviat puguem festejar el centenari de l’empresa com es mereix, i de forma totalment segura. Perquè celebrar 100 anys és un gran orgull i també una gran responsabilitat.  És un orgull perquè no totes les empreses poden celebrar el seu centenari, i haver-hi arribat és indicatiu que hem sabut fer bé la nostra feina i que hem estat fidels als nostres principis fundacionals. També és una responsabilitat perquè hem d’aconseguir mantenir les nostres premisses i ideals en el futur. El món d’avui és molt diferent, i ens hem de saber adaptar a aquests nous temps i reptes.

Què us ha fet sobreviure en un sector tant sofert com el tèxtil?

Hem dirigit els nostres esforços i tenacitat a fer bons productes per satisfer els nostres clients. Al llarg dels anys hem pogut observar que la clientela sap valorar la qualitat de la roba interior d’home i de dona que els oferim, i que és fidel a la nostra marca.

Què perdura avui de la ZD dels primers anys?

L’entusiasme. És com si cada dia fos el primer, i també l’últim. Això ens permet viure el dia a dia d’una forma intensa, vibrant amb les necessitats de cada instant, buscant sempre les millors fibres i teixits, i confeccionant artesanalment els nostres productes. Això és el que els nostres clients aprecien i valoren: els seus pares utilitzaven la nostra marca, i ara són ells qui la usen.

Quins estralls ha causat el covid-19 a l'empresa?

És cert que ens han tancat algunes botigues i ha afectat una mica les vendes, però gràcies als recursos i planificació de l’empresa hem viscut aquesta crisi de manera serena i tranquil·la.

 Heu tancat durant la pandèmia o heu pogut reconvertir la producció?

Al març, durant els primers 15 dies d’estat d’alarma, vam tancar. Des d’aleshores, hem anat treballant i cobrint les necessitats dels nostres estocs i clients. No hem reconvertit la nostra producció, sinó que hem creat i incorporat noves línies de producte -especialment en roba interior femenina- i també hem apostat per la venda online. Mantenim la mateixa plantilla i fins i tot s’han incorporat dues persones més.

Quina lectura o experiència positiva us emporteu d'aquesta crisi?

Res no és negatiu si de moments difícils com aquest en pots treure experiències positives. Aquesta crisi ens està fent valorar més el factor humà i ens fa conscients de la nostra vulnerabilitat, però al mateix temps també ens ha fet veure que si treballem junts per un mateix ideal, podem ser molt forts. Això, en la nostra empresa ha estat molt important perquè hem remat encara més units per portar aquest vaixell cap a ports més llunyans i encara per explorar. A més, com deia abans, aquesta crisi ens està fent desenvolupar noves línies: estem potenciant la venda online, i també hem comprovat que hi ha sectors de l’empresa que poden seguir treballant de forma no presencial.

Quin futur li augureu a l'empresa i al sector?

Farem el possible per mantenir-nos en la mateixa dinàmica empresarial que ens ha sostingut durant tants anys. Continuarem treballant per seguir aportant als nostres clients el màxim confort i qualitat, per incorporar les noves tecnologies i recursos, i també per utilitzar els nous teixits que segur que aniran sorgint. Pel que fa al sector, caldria tornar a potenciar el tèxtil des d’un punt de vista més personalitzat, distanciar-se de la globalització i apostar per treballar productes únics que sàpiguen donar resposta al mercat i a la demanda actual. Per aconseguir-ho, caldria una reconversió i crear un nou engranatge empresarial local que donés cobertura a les necessitats del conjunt d’empreses del sector.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies